Yea buddy !

tiistai 3. syyskuuta 2013

Tekstitaitovastaus

          Jotain pääsi unohtumaan


                 Erkki Lampenin kirjoittama kolumni Kodin Kuvalehdessä v.2008, kertoo Erkin omasta hajamielisyydestä. Erkki kertoo hyvin avoimesti tekstissä kuinka hän on unohdellut milloin mitäkin, pienestä pitäen.  "Olin jo lapsena niin hajamielinen, että unohtelin säännöllisesti lippiksiäni ja muuta tavaraani kavereiden luokse." Erkillä riittää tämänkaltaisia esimerkkejä joka lähtöön, vaikuttaa jopa siltä, että ainut elämänvaihe Erkillä on ollut teini-ikä jolloin hän muisti lähes kaiken.
          Tekstiä voidaan pitää jopa Erkin elämänkerta tiivistelmänä. Tekstin puolivälissä alkaa taas Erkin muistin alamäki. Erkki kertoo kuinka hän on kehitellyt eri muistisääntöjä, "-- kehitin hokeman "avaimet,rahat,tupakat", joka oli lausuttava kotoa lähtiessä." Lampen raottaa myös omaa elämäänsä kertomalla tupakanpolton lopettamisesta ohimennen.
        Kolumni saattaa alkaa kyllä tuntua puuduttavalta, kun Erkki toistaa vain hajamielisyyttään ja kolumnin pointti jää kyllä ainakin minulle hieman epäselväksi. Lampen kyllä kertoo asiat hauskalla tavalla ja pilke silmäkulmassa, mutta se ei kannattele tätä tekstiä hirmu pitkälle.

1 kommentti:

  1. Et nyt ihan kunnolla noudata tehtävänantoa. Piti pohtia, miten omakohtaisuus näkyy kolumnissa. Teet kyllä aiheeseen liittyviä havaintoja, mutta ne jäävät vähän irrallisen tuntuisiksi, kun et osoita lukijalle, mistä näkökulmasta kolumnia tarkastelet.

    Kirjoittajaan ei saa viitata pelkällä etunimellä: joko Erkki Lampen tai pelkästään Lampen.

    1 1/2 p.

    VastaaPoista