Yea buddy !

torstai 22. elokuuta 2013

Mielipidekirjoitus

    Suomalaisten negatiivisuus


      Syksy lähenee ja ihmisten suunpielet kääntyvät alaspäin. Sade ja tuuli riepottelevat sateenvarjon alla löntystävää ihmistä. Itsemurhaluvut kasvavat ja ihmiset työntäytyvät viimeisillä rahoillaan ulkomaille. On taas se aika vuodesta, kun suomalaisten negatiivisuus tulee pahimmillaan esiin.

       Mikä tekee juuri suomalaisista niin negatiivisia? Maan terveyshuolto ja elintaso on huippuluokkaa,silti terveyshuollossa on aina jotain pielessä on joko hirveät jonot tai valelääkäreitä. Koulunkäynti ja kouluruoka on ilmaista,mutta silti molemmista asioista jaksetaan valittaa "ei jaksa mennä taas kouluun","taas ihan paskaa ruokaa". Kesä on liian lyhyt ja talvi on liian pitkä, näitä negatiivisia asioita suomesta löytäisi joku varmaan satoja.

       Kysymys kuuluukin, löytääkö ihmiset enää mitään positiivista suomesta? Onko vika ihmisessä vai Suomessa maana? Näkisin,että suomalaiset on totutettu jossain vaiheessa liian hyvään. Asuintilat ovat hyviä,ruokaa saa mistä tahansa ja rahaa tulee viimeistään Kelalta. Ihmismieli haluaa automaattisesti jotakin uutta ja lisää kokoajan. Tässä vaiheessa kun maalla ei ole niin paljon enää annettavaa,kun järvet,meret ja maisemat eivät enää vaihdu,ihmiset kyllästyvät. Suomi on niin pieni maa, että monet ihmiset ovat jo nähneet kaiken positiivisen ja enää ei ole mitään muuta jäljellä kuin valittaa keskustelupalstoilla kaikesta.

      Mihin tämä kaikki negatiivisuus voi sitten johtaa? Mainitsin jo itsemurhat, joita tehdään Suomessa järkyttävän paljon, noin 1000 vuodessa. Ihmisten masentuminen ja sitä kautta syrjäytyminen, ovat myös vakavia ongelmia,jotka saattavat aiheutua negatiivisen ajattelun kautta. Lehdissä ei kohta ole enää kuin surulliset uutiset ja mielipidepalsta,jossa haukutaan kaikki. Ihmiset muuttavat pois Suomesta ja kohta ei ole enää työntekijöitä. Tähän tilanne voi pahimmillaan mennä.

      Korostan, että tämä ei ole kaikkien ihmisten ongelma, tietysti on myös paljon ihmisiä jotka nauttivat elämästä ja heitä minä arvostan. Elämän sisältö pitää tehdä itse sellaiseksi, että yksikään päivä ei ole samanlainen kuin eilinen. Elämään pitää saada jännitystä,joko ihmisistä ympärillä tai harrastuksista. Toivon, että jokainen ihminen löytäisi, jotain positiivista joka päivälle koska aina jotakin positiivista löytyy. Kokeilkaa vaikka ajatella Juhani Tamminen Tanssii Tähtien Kanssa ohjelmassa, siitä pitäisi riittää iloa ainakin pieneksi hetkeksi.

2 kommenttia:

  1. Aiheesi on (aina) ajankohtainen. Tekstin sisältö on kiinnostava ja saa lukijan miettimään omaa elämänasennettaan. Lopun toimintasuositus sopii hyvin mielipidekirjoitukseen.

    Kielessä on yhtä ja toista pientä korjailtavaa. Erityisesti varo pötkövirkkeitä, joissa yhdistelet monta lausetta toisiinsa pilkulla, vaikka jossain vaiheessa kannattaisi jo käyttää pistettä.

    Otsikossa saisi olla näkökulma paremmin esillä: suomalaisten negatiivisuus - mitä?

    VastaaPoista
  2. hyvä topi olet erittäin hyvin tehnyt selväksi asiasi!! ''Mainitsin jo itsemurhat, joita tehdään Suomessa järkyttävän paljon, noin 1000 vuodessa. '' tuo kohta on hyvä sillä se aihe kiinnostaa minua

    VastaaPoista