Yea buddy !

maanantai 23. syyskuuta 2013

Arvostelu



             KIRJA-ARVOSTELU


    
      En ole itse mikään maailman innokkain lukija, mutta nyt yksi kirja herätti huomioni. Kuulin, että Zlatan Ibrahimovicsista ilmestyy elämänkerta kirja ja paloin halusta lukea sen.
       Ibrahimovic on maailmankuulu huippu jalkapalloilija, joka on tunnettu myös värikkäästä persoonastaan. Hänen suuri egonsa johdattaa hänet moniin konflikteihin suurien jalkapallovaikuttajien kanssa. Hän ei myöskään nöyristele tippaakaan, odotin siis erittäin mielenkiinnolla lukevani kirjasta mitä hullunkurisimpia tarinoita. Kirjan on kirjoittanut David Lagercrantz ja Miika Nousiaisen suomennos toimii todella hyvin.
      Kirja alkaa Ibrahimovicin synnyinkodista, joka sijaitsee Rosenborgissa. Ibrahimovicissa virtaa bosnialainen veri ja tämä aiheuttaa närkästystä monissa ihmisissä Rosenborgissa sekä myöhemmin Malmössä. Monet rasistiset kohtaukset nuorena saavat Ibrahimovicin jo harkitsemaan jalkapallouraansa, kun omat valmentajatkin haluavat pelaajasta eroon. Ibrahimovic päätyykin tekemään pyörävarkauksia ja milloin mitäkin kommelluksia, jotka saavat hänet pulaan useita kertoja.
      Moni luulee varmasti, että kirja on hyvä vain jalkapalloa seuraaville lukijoille. Kirjassa on toki paljon jalkapalloon liittyvää asiaa, mutta niihinkin sisältyy hienoja tarinoita kulissien takana. Ibrahimovicin elämä on kaiken kaikkiaan hyvin mielenkiintoinen ja hän ottaa kirjassaan kantaa niin rasismiin kuin syrjimiseenkin. Hän puhuu paljon siitä kuinka jokaisen kuuluu olla oma itsensä välittämättä muiden mielipiteistä. Sen takia Ibrahimovickin on päätynyt ajelemaan Ferrareilla ja hän elää unelmaansa huippujalkapalloilijana.
     Suosittelen kirjaa teini-ikäisille ja sitä vanhemmille lukijoille. Kirja on melko helppolukuinen ja vaikka se onkin melko pitkä niin takaan ettei tylsää lukuhetkeä ilmene. 

1 kommentti:

  1. Mielenkiintoinen teosvalinta! Arvostelussa voi myös verrata teosta johonkin toiseen samanlaisen lajityypin edustajaan eli vaikkapa jonkun toisen urheilijan elämäkertaan. Siitä saisi vielä kappaleen verran tekstiä.

    VastaaPoista